Фігура

Три безпечних замінника цукру

Скорочення споживання солодощів і відмова майже від усіх цукрів – природних і штучних – ключ до успіху ММТ. Я знаю, яке це складне завдання. Але є і хороші новини.

Коли ваш організм звикне і почне спалювати жири, бажання поїсти солоденького чудесним чином зникне. Ви не будете мати потребу в десерті після кожного прийому їжі або солодкому перекусі в середині дня для бадьорості духу. 1.

Цукрові спирти. Частка “- ол “в слові” алкоголь ” говорить про те, що в складі є erythritol (еритрит), xcylitol (Ксиліт), sorbitol (сорбіт), maltitol (мальтиту), mannitol (маніт) і glycerol (гліцерин). Ці речовини не такі солодкі, як цукор, і менш калорійні.

І все-таки калорії в них є. Тому не дивуйтеся, коли бачите на упаковці етикетку “не містить цукру”, тому що замість цукру додані підсолоджувачі. Завжди і скрізь ретельно вивчайте харчову цінність продуктів, дивіться на кількість калорій і вуглеводів, незалежно від того, є в складі цукор чи ні.

Еритрит належить до кетогенного світу і часто замінює Ксиліт в рецептах. Він найбезпечніший і, на відміну від ксиліту, не ферментується в кишечнику, а також не пошкоджує мікробному (по крайней мере, спростувань даному факту поки не існує). Незважаючи на це, я настійно раджу вам обмежити його використання, щоб уникнути звикання.

низький рівень інсуліну і висока чутливість інсулінових рецепторів-запорука довгого життя. однією з причин, чому цукрові спирти менш калорійні, ніж цукор, є його неповне всмоктування в організм. Замість цього більша частина цукрових спиртів ферментується в кишечнику.

Ось чому переважання в раціоні продуктів з цукровими спиртами може привести до абдомінальних газів і діареї. Нічого, що мальтита, поширений цукровий спирт, підвищує рівень цукру в крові так само різко, як високовуглеводна молода картопля. З іншого боку, ксиліт і еритрит майже не роблять ніякої дії на концентрацію глюкози, тому якщо ви потребуєте підсолоджувачів, то можете вживати їх в малих дозах.

Таким чином, деякі цукрові спирти-відмінна альтернатива рафінованому цукру, фруктозі або штучним підсолоджувачам. Головне – не захоплюватися. З усіх цукрових спиртів ксиліт і еритрит – два найкращих.

В очищеному вигляді їх потенційний побічний ефект зводиться до мінімуму. Крім того, Ксиліт бореться з карієсом. Загалом, я вважаю, що Ксиліт-цілком безпечний підсолоджувач і навіть здатний принести користь.

(на замітку: Ксиліт токсичний для собак і деяких інших тварин, тому зберігайте його в недосяжних для ваших вихованців місцях. ) 2. Стевія-підсолоджувач, який отримують з листя південноамериканського багаторічної рослини.

Він продається в рідкому або сухому вигляді і повністю нешкідливий. Може застосовуватися для підсолодження більшості страв і напоїв, проте дотримуйтесь обережності, так як навіть крапля стевії дає сильну солодкість. Те ж саме не можна сказати про трувії – підсолоджувачі, зробленому з певних активних інгредієнтів стевії, а не з усієї рослини.

Зазвичай саме синергетичний ефект всіх агентів рослини робить позитивний вплив на здоров’я, включаючи «вбудовану захисну реакцію» проти пошкоджень. Трувія може бути хорошим замінником цукру, але я повинен сам знайти тому незаперечні підтвердження, так як доказів її безпеки недостатньо. 3.

Архат-ще один натуральний підсолоджувач, схожий на стевію, тільки він трохи дорожче і його практично немає в продажу. У Китаї архат використовували в якості підсолоджувача багато століть тому. Він приблизно в 200 разів солодший за цукор.
У 2009 році цей фрукт отримав статус FDA GRAS (визнаний безпечним)Будьте здорові і знайдіть свій шлях!

Related posts

Leave a Comment

Ми використовуємо файли cookie для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Погоджуюся