Дієта

Білок-будівельник відкриває шлях до ожиріння.

Для чого потрібен білок? Поряд з жирами і вуглеводами він грає важливу роль в роботі організму, виконуючи наступні функції:-будівельна. Білок є основним структурним матеріалом всіх клітинних мембран. -Каталізатор.

Майже всі біохімічні реакції відбуваються завдяки білку-ферменту. Наприклад, Пепсин-фермент в шлунку, що допомагає розщеплювати білок після їжі. – Рухова, тому що робота м’язів, кісток, наш загальний стан безпосередньо залежить від споживання білка.

-Транспортуючий. Наприклад, гемоглобін переносить кисень через кров. -Оборонний.

антитіла-це білок, що виробляється імунною системою, який допомагає виявляти патогени і боротися з інфекціями. -Гормональний. Гормон білка координує функції організму, наприклад, інсулін контролює концентрацію цукру в крові, регулюючи всмоктування глюкози з клітин.

– Пластична, наприклад, колаген і еластин грають важливу роль в з’єднанні тканин. -Рецепторний. білки відіграють важливу роль у клітинній комунікації та передачі сигналів.

При великій кількості білка організм в першу чергу розщеплює білки для підтримки енергообміну. При цьому утворюються вільні амінокислоти, які окислюють організм. В результаті метаболізм сповільнюється, що в подальшому сприятиме набору ваги.

Крім того, при надлишку білка страждає центральна нервова система, збільшується відкладення жиру в печінці, порушується вітамінний обмін, підвищується ризик розвитку подагри, вимивається кальцій, що призводить до остеопорозу, а також погіршується стан нігтів і волосся. Згідно з дослідженнями, вчені рекомендують споживати в день таке співвідношення білків-0, 8 г на 1 кг вашої ваги. Таким чином, людина з вагою 70 кг повинен отримувати не менше 56 грам білка на добу.

Але цей показник все ж відносний, так як люди, які ведуть активний спосіб життя і регулярно відвідують спортзал, потребують їх більшій кількості. Доктор Мерколо рекомендує не більше 1 грама на кілограм м’язової маси, а не всієї ваги, що на мою думку є більш правильним формулюванням. У наступній статті поговоримо про жири.

Related posts

Leave a Comment

Ми використовуємо файли cookie для найкращого представлення нашого сайту. Продовжуючи використовувати цей сайт, ви погоджуєтеся з використанням файлів cookie.
Погоджуюся